Premier schenkt salaris aan goede doelen

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Er is een nieuw initiatief aangekondigd om het maandsalaris en de vergadervergoedingen van de premier te doneren aan verschillende liefdadigheidsstichtingen. De focus zal liggen op organisaties die kwetsbare mensen helpen.

Premier en minister van Financiën Srettha Thavisin benadrukte dat dit een persoonlijke beslissing is die wordt genomen na belastingaftrek en niet bedoeld is om anderen onder druk te zetten om dit voorbeeld te volgen.

De juridische aspecten van de donaties, vooral die van meer dan 3,000 baht, worden momenteel beoordeeld.

Regeringswoordvoerder Chai Watcharong verklaarde dat een gespecialiseerd team criteria zal opstellen voor het selecteren van ontvangende organisaties. De eerste stichting die van dit initiatief zal profiteren, is de Foundation for Children, die tot doel heeft kinderen basisbehoeften en welzijn te bieden voor hun passende ontwikkeling.

Het totale maandinkomen voor de functies van premier en minister van Financiën bedraagt ​​125,590 baht. Dit bedrag is verdeeld in een salaris van 75,590 Baht en een toelage van 50,000 Baht.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.