Er wordt een transformatie van Phuket tot een regionale toeristische hub voorgesteld

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Het ministerie van Transport zal naar verwachting een voorstel van 148 miljard baht bij het kabinet indienen voor het upgraden van de infrastructuur in de provincie Phuket. Dit omvat onder meer de bouw van een tweede luchthaven om het toerisme in de regio te stimuleren.

Minister van Transport Suriya Juangroongruangkit heeft bekendgemaakt dat het ministerie van plan is zeven infrastructuurprojecten voor te stellen ter waarde van in totaal 148 miljard baht om de provincie om te vormen tot een regionaal toeristisch knooppunt. Deze projecten zullen het land- en luchtvervoer verbeteren en het algehele potentieel van de stad op het gebied van investeringen, economie en veiligheid versterken.

Deze projecten omvatten de aanleg van nieuwe snelwegen, extra snelweguitbreidingen en vooral de bouw van een tweede luchthaven voor de eilandprovincie.

Volgens Suriya zal het budget naar verwachting in het begrotingsjaar 2024 worden uitbetaald en zouden sommige projecten, met name de upgrades van snelwegen om het vervoer voor de lokale bevolking en toeristen te vergemakkelijken, in 2026 voltooid moeten zijn.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.