Thaise topagent eist gerechtigheid van de rechtbank vanwege huiszoekingsbevelen

nationaal —

Plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, generaal Surachate “Big Joke” Hakparn, heeft op dinsdag 26 september een klacht ingediend bij het Strafhof, waarin hij om gerechtigheid verzocht met betrekking tot de politie-doorzoeking van zijn woningen.

Pol-generaal Surachate vertelde de Thaise media dat het huiszoekingsbevel van zijn woningen in Bangkok ongepast was, omdat het voor de rechtbank verborgen hield dat hij de vijf huizen bezette. Hij klaagde ook over het zogenaamd overdreven gebruik van een commando-eenheid met nachtkijkers overdag en krachtige geweren tijdens de zoekoperatie, en zei dat dit zijn reputatie had aangetast.

De cybercriminaliteitspolitie heeft een inval gedaan huizen van Pol Gen Surachate, de plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, op maandag 25 september, nadat een huiszoekingsbevel was uitgevaardigd waarin werd verklaard dat enkele bewoners betrokken zouden zijn bij online gokactiviteiten.

De bewoners waren ondergeschikten van politie-generaal Surachate, van wie er acht werden gearresteerd en vervolgens op borgtocht vrijgelaten met een borg van elk 100,000 baht. Zij en pol-generaal Surachate hebben tot nu toe alle beschuldigingen ontkend, waarbij laatstgenoemde zei dat de beschuldiging een poging was om hem in diskrediet te brengen, omdat hij veel grote zaken had opgelost waarbij invloedrijke figuren betrokken waren.

“Als de rechtbank had geweten dat het mijn huizen zijn, zou ze eerlijk hebben gehandeld, omdat ik niet wordt vervolgd”, zei politiegeneraal Surachate tegen verslaggevers bij de rechtbank.

Hij wekte ook het vermoeden dat als de rechtbank had geweten dat de arrestatiebevelen tegen politieagenten waren gericht, zij dagvaardingen zou hebben uitgevaardigd in plaats van arrestatiebevelen. Dit komt omdat politieagenten overheidsfunctionarissen zijn wier verblijfplaats duidelijk is en die doorgaans niet zullen proberen te ontsnappen, zei hij.

Pol Gen Surachate onthulde dat de huizen die werden doorzocht niet eens zijn eigendom waren, maar van zijn vader en zijn naaste familielid, een zakenman in de provincie Udon Thani.

Hij herhaalde zijn onschuld door te verklaren dat hij niet betrokken was bij gokactiviteiten. Hij wees erop dat, hoewel zijn ondergeschikten banden hadden met dergelijke operaties, dit hun persoonlijke zaak was en niets met hem te maken had.

Wat betreft een video waarin hij zong met ‘Minnie’, de vermeende eigenaar van een grote gokwebsite, die op internet circuleert, zei politieman Surachate dat hij de vrouw niet kende. Hij legde uit dat ze vorig jaar door hen waren uitgenodigd voor een feest voor zijn ondergeschikten, en dat ze hem alleen maar benaderde voor een liedje.

Premier Srettha Thavisin heeft onlangs opdracht gegeven tot het opzetten van een feitenonderzoekscommissie om de zaak te onderzoeken.

Ondertussen is de vergadering om de nieuwe nationale politiechef van Thailand te benoemen vandaag, 27 september, uitgesteld. Pol Gen Roy Ingkhapairoj wordt aangesteld als waarnemend hoofd, mogelijk totdat het onderzoek naar de gokoperaties is afgerond.

Pol Gen Surachate is een van de vier kandidaten voor de rol, hoewel hij dit ontkende.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!
Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

Afbeelding na berichtinhoud
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.