Thaise premier gaat commissie oprichten om inval in huis van top Thaise politie te onderzoeken

Nationaal –

De Thaise premier, de heer Srettha Thavisin, heeft een onafhankelijke onderzoekscommissie naar Pol benoemd. Generaal Surachate, ook wel bekend als “Big Joke”, Hakparns huiszoeking door andere politie.

Op 25 september 2023 heeft Pol. Luitenant-generaal Achayon Kraithong, de woordvoerder van de Koninklijke Thaise Politie, maakte bekend dat Pol. Luitenant-generaal Damrongsak Kittiprapatt, de commissaris-generaal van de Koninklijke Thaise Politie, had 's avonds een ontmoeting met de premier om recente informatie te presenteren over de komende conferentie van de Office of Police Commission, gepland voor 27 september om 1 uur in het Nationaal Politiebureau.

Tijdens deze conferentie bespreken zij verschillende agendapunten, waaronder de benoeming van een nieuwe korpschef van de nationale politie.

“Over het eerste rapport over de zaak waar politieagenten zaten voerde een huiszoekingsbevel uit in de woning van Big Joke in Bangkokheeft de premier een onafhankelijke onderzoekscommissie aangesteld om de feiten van de zaak verder te onderzoeken. De commissie zal volledig uit onafhankelijke leden bestaan ​​om transparantie en eerlijkheid te garanderen”, aldus Pol. Luitenant-generaal Achayon.

Het onderzoek zal bepalen of de huiszoeking legaal was en onder welke omstandigheden de huiszoekingsbevelen zijn uitgevaardigd. Surachate heeft gezegd dat de zoektocht een poging was om hem in diskrediet te brengen en dat hij geen banden heeft met illegale online gokwebsites. Hij zei ook dat de huiszoeking niet correct was uitgevoerd tijdens een juridisch proces en dat agenten niet wisten dat ze zijn huis inspecteerden.

Tijdens de huiszoeking zijn geen bewijzen van wangedrag van Hakparn gevonden.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/