Gepensioneerd Belgisch echtpaar dood aangetroffen in huis in Phuket

Phuket -

Een ouder gepensioneerd Belgisch echtpaar werd op de ochtend van 26 september 2023 rond 8 uur dood aangetroffen in een huis in Thalang, Phuket

De toeristenpolitie van Phuket vertelde aan de Phuket Express dat ze door een schoondochter, Jongjit, 62, op de hoogte waren gebracht dat een buitenlands echtpaar dood was aangetroffen in een huis in Pa Klok.

De politie arriveerde bij het huis en vond het lichaam van een man die alleen werd geïdentificeerd als de heer Florent, 85 jaar oud. Hij werd hangend in een badkamer aangetroffen. Mevrouw Maria, 84, werd dood aangetroffen op een bed in de slaapkamer, bedekt met een deken. Beiden hadden de Belgische nationaliteit en beschikten over een pensioenvisum. Hun visa waren net verlengd en waren geldig tot 16 augustusth van volgend jaar, 2024.

In het huis werd een in de Nederlandse taal geschreven brief gevonden, hoewel de inhoud niet aan de pers werd onthuld. Hun lichamen werden naar het Vachira Phuket Hospital gebracht om de exacte doodsoorzaak te achterhalen.

Jongjit verklaarde tegenover de politie van Phuket dat zij en haar man ook in het huis woonden, maar onlangs een dag waren vertrokken om een ​​begrafenis in Phang Nga bij te wonen en op 25 september laat thuiskwamen. Bij thuiskomst dacht ze dat het echtpaar al naar bed was gegaan, maar toen ze 's ochtends niet kwamen ontbijten, werden ze gealarmeerd en kreeg haar man toegang tot de kamer via een glazen schuifraam, omdat de slaapkamerdeur op slot zat. Op dat moment deden ze de verontrustende ontdekking en belden ze de politie.

De Thaise politie heeft officieel nog geen doodsoorzaak bekendgemaakt, maar heeft drie mogelijke scenario’s onderzocht: een dubbele zelfmoord, een zelfmoord door moord of een mogelijke moord door een indringer. Politiechef van Thalang, kolonel Phisit ChuenpheT leidt het onderzoek.

Als jij of iemand die je kent depressief is, neem dan contact op voor hulp. The Pattaya News suggereert de Samaritanen van Thailand die hier kunnen worden bereikt:

https://www.facebook.com/Samaritans.Thailand/

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.