Grote bankier zegt dat de meeste Thais financiële zorgen hebben

Nationaal –

Op 25 september 2023 gaf de heer Yuthchai Tayaratchakul, Executive Vice President van United Overseas Bank (UOB), een verklaring over een recent rapport over de ASEAN Consumer Sentiment Study (ACSS). Het rapport bood een belangrijk inzicht in burgers en bedrijfssectoren in de huidige economische omstandigheden uit vijf landen in de ASEAN: Singapore, Maleisië, Indonesië, Vietnam en Thailand.

De drie grootste financiële zorgen van de respondenten zijn respectievelijk de stijgende inflatie, de huishoudelijke uitgaven en de krimpende besparingen. Gezien deze zorgen hebben de Thais de neiging zich meer te concentreren op verstandige uitgaven. Uit het onderzoek blijkt ook dat ze zich ook neigen naar investeringen via digitale bankplatforms.

Wat beleggingen betreft, kiezen Thais vaak voor beleggingen met een laag risico, zoals spaargeld, om vaste deposito's te verkrijgen, terwijl ze hun portefeuilles ook diversifiëren naar andere veilige beleggingsopties zoals verzekeringen en onroerend goed.

Generatie Z, oftewel mensen geboren tussen 1996 en 2010, is de groep die het meest voorzichtig is met sparen en beleggen en solide spaarplannen heeft. Ondertussen is Generatie Y, of mensen geboren tussen 1981 en 1996, een groep die prioriteit geeft aan investeringen.

“UOB heeft een duidelijke visie op gepersonaliseerd bankieren via onze applicatie UOB TMRW, die AI gebruikt om financiële transities te analyseren. De applicatie zal klanten helpen hun financiën gemakkelijker en efficiënter te beheren”, aldus de heer Yuthchai.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.