De voormalige Thaise premier Thaksin kan al in februari volgend jaar uit de gevangenis worden vrijgelaten

FOTO: Prachachat

nationaal —

De gedetineerde voormalige premier Thaksin Shinawatra zal al in februari 2024 in aanmerking komen voor de opschorting van zijn resterende gevangenisstraf van een jaar, nadat hij zes maanden heeft uitgezeten, zij het in een ziekenhuis, zo vertelde senator Somchai Sawangkarn op maandag 25 september aan de Thaise media. .

Somchai zei dat de tijd die Thaksin in het Police General Hospital heeft doorgebracht als uitgezeten tijd wordt beschouwd, zodat hij in februari zes maanden van zijn gevangenisstraf zal uitzitten.

De senator, voorzitter van de Permanente Commissie voor Mensenrechten, Rechten en Vrijheden en Consumentenbescherming van de Senaat, legde uit dat gedetineerden in aanmerking komen om schorsing of strafomzetting van Zijne Majesteit de Koning te vragen zodra ze een derde of zes maanden van hun straf hebben uitgezeten. . Hij merkte verder op dat de schorsing en afkoop doorgaans worden verleend bij belangrijke gelegenheden, zoals de verjaardag van de koning op 28 juli, de verjaardag van koning Bhumibol op 5 december en de verjaardag van koningin Sirikit op 12 augustus.

Thaksin staat sinds 22 augustus onder hechtenis van het Department of Corrections, hoewel hij vanwege zijn vermeende gezondheidsproblemen zijn gevangenisstraf grotendeels doorbracht in een suitekamer van het politieziekenhuis.

Somchai vervolgde dat Thaksin zeer waarschijnlijk in aanmerking komt voor een schorsing van zijn ambtstermijn en vrijlating omdat hij ouder is dan 74 jaar, wat voldoet aan de criteria van 70 jaar oud.

Hij verklaarde verder dat Thaksin mogelijk thuis mag blijven zonder elektronische monitoring (EM) armbanden te hoeven dragen. Het zou hem echter waarschijnlijk worden verboden het land te verlaten.

In reactie op oproepen om details over de ziekte van Thaksin openbaar te maken, kwamen enkele juridische experts naar voren en zeiden dat de actie een schending van de wet zou kunnen vormen. Nationale wet op de gezondheidszorg, die artsen verbiedt de gezondheidstoestand van patiënten zonder toestemming openbaar te maken.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!
Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

Afbeelding na berichtinhoud
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.