UPDATE: Er is geen bewijs gevonden over enige online gokringverbinding met de Thaise plaatsvervangend hoofd van de nationale politie

Nationaal –

Op 25 september 2023 heeft Pol. Luitenant-generaal Voravat Watnakhonbancha, commissaris van het Cyber ​​Crime Investigation Bureau (CCIB), deed een onthulling naar aanleiding de doorzoeking van de woning van plaatsvervangend hoofdcommissaris van politie Pol. Generaal Surachate Hakparn.

Deze operatie maakte deel uit van een grootschalig optreden in verband met een vermeende online gokring, en de Police Cyber ​​Taskforce (PCT) zette een ondersteuningsteam in voor een landelijke operatie gericht op de vermeende online gokwebsite.

Pol. Luitenant-generaal Voravat legde uit dat het doel van de zoektocht was om personen te lokaliseren en te arresteren die gezocht werden op grond van arrestatiebevelen en vermoedelijk in het gebied woonden, en om mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen met betrekking tot vermeende online gokactiviteiten. De aanwezigheid van hoge officieren tijdens de operatie was een reactie op bevelen van de plaatsvervangend commissaris-generaal. Specifieke details van de zaak blijven echter onduidelijk, aldus Pol. Luitenant-generaal Voravat.

De zoektocht leverde geen bewijs op waarbij Pol betrokken was. Generaal Surachate, ook wel ‘Big Joke’ genoemd, als een aanhankelijke bijnaam, bij illegale activiteiten.

In een volgend rapport leidde de huiszoeking tot de uitvaardiging van arrestatiebevelen voor acht politieagenten, van wie sommigen al zijn aangehouden. Alle acht officieren dienden onder bevel van Pol. Generaal Surachate. Op de lijst van deze officieren staat Pol. Luitenant-kolonel Namkiat Theerarojnop, Pol. Luitenant-generaal Khamarin Phisamai, Pol. Luitenant-generaal Phakphum Phisamai, Pol. Luitenant-kolonel Krit Pariyaket, Pol. Luitenant-kolonel Aris Khunpraserttanarat, Pol. Luitenant-kolonel Chanat Owamatorn, Pol. Luitenant-kolonel Nattawut Hwadwaeo en Pol. Luitenant-kolonel Apisit Khonyang.

Ondertussen heeft Pol. Generaal Surachate verklaarde op een persconferentie laat in de middag dat de beschuldigingen ongegrond waren en dat hij aanklachten zou indienen tegen degenen die hiervoor verantwoordelijk waren, waarbij hij beweerde dat de acties alleen waren ondernomen om te proberen zijn reputatie te schaden. Hij maakte niet bekend wie verantwoordelijk was voor het bevel tot de invallen, maar merkte wel op dat alleen zijn adres in de rechtbankdocumentatie stond en dat zijn naam of een arrestatiebevel nooit ter sprake was gekomen. Hij verklaarde ook dat de overvallers geen idee hadden dat het zijn woonplaats was en geschokt waren toen ze hem daar aantroffen.

Pol. Generaal Surachate is voortdurend betrokken bij het onderzoeken van gevallen van corruptie op hoog niveau en wangedrag van de politie. zoals de recente grote Kamnan Nok-zaak, en heeft daardoor een extreem hoog profiel ontwikkeld... maar ook waarschijnlijke vijanden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.