Tourism Authority of Thailand lanceert e-book om cultuurtoerisme te promoten

PERSBERICHT:

De Tourism Authority of Thailand (TAT) verwelkomt de opkomst van spiritueel en cultureel toerisme door een e-boek te sponsoren met de titel ‘Connecting to Spiritual Thailand: A Guide to 60 Powerspots’, waarin boeiende plekken in Thailand worden getoond die verband houden met geloof en cultuur.

 

Wereldwijd groeit het op geloof gebaseerde toerisme, waarvan de economische waarde de komende tien jaar naar verwachting zal verdrievoudigen. Thailand is getuige geweest van een golf van binnenlandse en Aziatische toeristen die zich bezighouden met op geloof gebaseerde reizen, bekend als de ‘Sai Mu-economie’. TAT onderkent deze trends en gebruikt nieuwe communicatiemiddelen om de aantrekkingskracht van Thailand op diverse buitenlandse toeristen te vergroten.

 

Het 100 pagina's tellende e-book, geschreven in het Engels door ervaren reisschrijvers, biedt inzicht in Thaise religieuze praktijken. Het beschikt over 60 minder bekende spirituele locaties, waaronder stadspilaren, drakenheiligdommen, heilige grotten en unieke bomen, die door de lokale bevolking worden gekoesterd vanwege hun spirituele betekenis.

 

De aanbevolen locaties bestrijken Thailand, van een heiligdom in Bangkok gewijd aan de machtige geest Mae Nak Phrakhanong tot Kham Chanot in Udon Thani, de thuisbasis van naga-slangen. Ze omvatten ook een massale pelgrimstocht naar een Boeddha-voetafdruk op de bergtop in Khao Khitchakut, Chanthaburi, en de kosmologische stadspilaar van Chiang Rai.

 

Het e-boek belicht verschillende sites, waaronder een heiligdom gewijd aan de overleden pop-megaster Pumpuang Duangjan in Suphanburi en Wat Khao Or, dat bekend staat als een school voor zwarte magie opgericht door brahmanen in Phatthalung. Lezers, vooral internationale toeristen, zullen uitgebreide details krijgen over elke locatie, inclusief de historische context, het culturele belang, ceremoniële praktijken en bezoekersrichtlijnen.

Voor geïnteresseerden is een gratis exemplaar van het e-boek ‘Verbinden met spiritueel Thailand: een gids voor 60 krachtplekken’ beschikbaar om te downloaden via http://www.agoda.com/…/spiritual-thailand-e-book-guide… en www.palotaidesign.com/publishing.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.