Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: premier belooft een einde te maken aan recreatieve cannabis, en meer

Hier is een blik op de belangrijkste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 18 september 2023, tot zondag 24 september 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Pol. Kolonel Phakpoom Phisamai, een van de leidende onderzoeksteamleden in de recente “Kamnan Nok”-zaak, postte op sociale media over het schokkende en deprimerende incident dat zijn collega’s overkwam. Veel agenten kregen te maken met maatschappelijke kritiek op wat er na het incident gebeurde.

2. Het gratis visumbeleid van de Thaise overheid voor Chinese en Kazachstaanse toeristen is bekrachtigd in de Royal Gazette en op dinsdag 19 september gepubliceerd.

De toeristen uit de genoemde landen worden vrijgesteld van visumaanvragen en mogen, in bijzondere gevallen, voor een periode van maximaal dertig dagen in het koninkrijk Thailand verblijven.

3. De Thaise wetshandhaving heeft op 20 september 2023 de operaties uitgebreid om beslag te leggen op bezittingen van de eigenaren van wat de Thaise politie een beruchte sekshandelwebsite ‘Absolute-Angels-Bangkok.com’ noemde.

De website stond op nummer één in Google en werd onlangs door de autoriteiten gesloten.

4. Premier Srettha Thavisin kondigde zijn ambitie aan om binnen zes maanden een einde te maken aan het recreatieve gebruik van marihuana in Thailand, waarbij hij wetswijzigingen en strengere beperkingen op de verkoop van de plant beloofde om ervoor te zorgen dat deze uitsluitend voor medische doeleinden wordt gebruikt.

Srettha benadrukte tegenover de Amerikaanse media: “Marihuanawetten moeten herschreven worden om uitsluitend medisch gebruik mogelijk te maken. De plant mag niet voor recreatieve doeleinden worden gebruikt.”

5. Chaitawat Tulathon, 44, is verkozen tot de nieuwe leider van de Move Forward-partij nadat de charismatische en populaire, maar geplaagd door controverses en juridische uitdagingen, Pita zijn functie heeft neergelegd.

Pita zal ondertussen adviseur worden van de Move Forward Party, terwijl hij doorgaat met het bestrijden van juridische uitdagingen rond vermeend media-aandeelhouderschap die hem diskwalificeerden voor de functie van premier.

6. Sommige Thaise rechtsdeskundigen kwamen naar voren en zeiden dat het openbaar maken van de persoonlijke gezondheidstoestand van een voormalige premier, Thaksin Shinawatra, een schending van de National Health Security Act zou kunnen vormen.

Activisten in Thailand blijven beweren dat het in dit geval niet om privacy gaat, maar om gelijkheid en eerlijkheid dat de informatie openbaar moet worden gemaakt.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.