Het Thaise Tae Kwon Do-fenomeen ‘Tennis’ wint gouden medaille in Hangzhou

Nationaal –

Op 25 september 2023 won Panipak Wongpattanakit, een Thaise Taekwondo-ster, op dramatische wijze de laatste ronde tegen de Chinese tegenstander Guo Qing, met scores van 2-1: 7-6, 1-2, 12-9 op de Hangzhou Asian Games in China .

Na de wedstrijd sprak mevrouw Panipak, liefkozend bekend onder haar bijnaam als “Tennis”, riepen tranen van vreugde toen ze haar gouden medaille ontving. Tennis uitte haar emoties en zei dat ze niet kon geloven dat ze erin was geslaagd de laatste ronde te winnen, vooral nadat het scorebord aanvankelijk een foutieve score van 0-23 vertoonde. Ze was diep geschokt en ontmoedigd.

FOTO: MATICHON ONLINE

Later werd ontdekt dat er een technisch probleem was met het scoresysteem, dat werd verholpen nadat het Thaise team protest had ingediend. Met nog maar 0 minuut te gaan werd de score teruggezet naar 6-1.

FOTO: NAEWNA

Ondanks deze tegenslag was Tennis, met de enthousiaste steun van het Thaise publiek, haar familie en haar coach, vastbesloten haar alles te geven, of ze nu het gevecht won of verloor. De 26-jarige atleet was dolblij om de gouden medaille veilig te stellen tijdens haar laatste Aziatische Spelen voordat ze naar de Olympische Spelen van 2024 ging.

In 2021 won Tennis de enige gouden medaille van Thailand op de laatste Olympische Spelen, terwijl Thailand diep in de Covid-19-beperkingen en grenssluitingen zat, waarbij toeristische steden als Pattaya en Phuket feitelijk gesloten waren en alle uitgaansgelegenheden gesloten waren. Haar overwinning bracht grote trots in een Thailand dat over het algemeen erg verdrietig was vanwege de aanhoudende beperkingen en hoop voor de toekomst.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/