Phuket verwelkomt Kazachstaanse toeristen met een visumvrijstellingsregeling

Phuket -

Phuket verwelkomt toeristen uit Kazachstan in het visumvrijstellingsprogramma van Thailand.

Ons vorige verhaal:

Het gratis visumbeleid van de Thaise overheid voor Chinese en Kazachstaanse toeristen is bekrachtigd in de Royal Gazette en op dinsdag 19 september gepubliceerd.

Nu voor de update:

Op maandagochtend (25 septemberth) op de internationale luchthaven van Phuket verwelkomden ambtenaren en personeel 166 toeristen op een rechtstreeks gevecht vanuit Almaty in Kazachstan.

De directeur van de internationale luchthaven van Phuket, de heer Monchai Tanod, vertelde de Phuket Express dat bijna het dubbele aantal toeristen uit Kazachstan in Phuket arriveerde in vergelijking met dezelfde periode vóór de Covid-19-pandemie.

Er kwamen 56,529 Kazachstaanse bezoekers in 2019 en 109,865 in 2023 (laatste update in september) aan in Phuket. De meesten van hen reisden met gezinnen. Ze bezoeken Phuket graag aan het eind van het jaar.

Gedurende de vijf maanden van de visumvrijstellingsregeling zullen er naar schatting 129,485 Kazachstaanse toeristen zijn, wat een stijging van 49.7 procent zal zijn ten opzichte van vóór de visumvrijstellingsregeling begon. Dit zal ongeveer 7.9 miljard baht opleveren. Er wordt verwacht dat er eind dit jaar in totaal 150,000 Kazachstan-toeristen zullen zijn.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.