Thailand staat op de 10e plaats in Azië-Pacific voor de World Talent Ranking

PERSBERICHT:

Thailand heeft de 10e positie veiliggesteld in de regio Azië-Pacific, volgens de World Talent Ranking (WTR) 2023 van het International Institute for Management Development (IMD).

Volgens de recente WTR-editie van 2023, gepubliceerd door IMD, staat Thailand op de 10e plaats van de landen in de regio Azië-Pacific (APAC) en op de 45e plaats in het algemeen van de 64 landen die in de WTR zijn beoordeeld. Het land staat ook wereldwijd op de 29e plaats op het gebied van aantrekkingskracht, wat het vermogen evalueert om talent aan te trekken en te behouden van zowel internationale als binnenlandse markten.

Ondanks dat de langdurige gevolgen van de COVID-19-pandemie een beslissende rol spelen in het landschap van talentconcurrentievermogen, heeft Zwitserland zijn toppositie in de WTR 2023 behouden, gevolgd door Luxemburg en IJsland. Ondertussen is Singapore het enige Aziatische land in de top tien en staat het op de achtste plaats.

De editie van 2023 bestudeerde 64 economieën door 31 criteria te kwantificeren die zowel harde gegevens als enquêtereacties van leidinggevenden behelzen, en die de mondiale talentenconcurrentiekracht van elke economie weerspiegelen. Elk criterium werd vervolgens onderverdeeld in drie factoren: Investeringen en ontwikkeling, waarbij rekening wordt gehouden met de binnenlandse middelen die zijn ingezet voor de ontwikkeling van talent van eigen bodem; Appeal, dat het vermogen beoordeelt om talent van zowel internationale als binnenlandse markten aan te trekken en te behouden; en Readiness, dat de kwaliteit van de beschikbare vaardigheden en competenties in de talentenpool kwantificeert.

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste regio’s er niet in zijn geslaagd terug te keren naar het niveau van talentconcurrentievermogen van vóór de pandemie. Het laat ook zien dat naarmate economieën meer op diensten gericht worden, de fysieke aanwezigheid van werknemers in het land van hun werkgevers niet langer nodig is.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.