Thaise premier verwelkomt eerste Chinese vlucht onder nieuw visumvrijstellingsbeleid

nationaal —

De premier van Thailand, Srettha Thavisin, verwelkomde op maandagochtend 25 september de eerste Chinese vlucht in het kader van het visumvrijstellingsinitiatief.

306 Chinese toeristen en 35 andere staatsburgers zijn vandaag op Suvarnabhumi Airport aangekomen met vlucht XJ 761, uitgevoerd door AirAsia X, die rechtstreeks uit Shanghai kwam. Onder de vooraanstaande functionarissen bij de welkomstceremonie waren onder meer premier Srettha, minister van Toerisme en Sport, minister Sudawan Wangsuphakijkosol, minister van Transport Suriya Juangroongruangkit, en de Chinese ambassadeur in Thailand Han Zhiqiang.

Premier Srettha verwelkomde de toeristen hartelijk die op wat werd beschouwd als de eerste vlucht onder het visumvrijstellingsprogramma voor Chinese en Kazachse bezoekers, dat vandaag, 25 september, begon.

Hij verklaarde dat vandaag een positieve mijlpaal voor het land was. Hij sprak zijn vertrouwen uit dat het visuminitiatief een aanzienlijke impact op de economie zou hebben. Srettha benadrukte verder het belang van het waarborgen van de veiligheid van toeristen om vertrouwen onder hen op te bouwen tijdens het reizen in Thailand. Hij drong er ook bij toerismefunctionarissen in ‘secundaire provincies’ op aan zich te concentreren op het aantrekken van toeristen om hun gebieden te bezoeken om de lokale economie te stimuleren.

Veel Chinese toeristen vroegen om selfies te maken met premier Srettha. Welkomstborden in het Chinees met de tekst “China-Thailand, één familie, geweldig Thailand. Verwelkom Chinese gasten altijd, net als familie” en “Reizen in Thailand, hoe meer je reist, hoe leuker het is”, werden specifiek gebruikt om Chinese toeristen te begroeten.

Volgens een schatting van de Tourism Authority of Thailand (TAT) zal de vrijstelling van visa hopelijk ongeveer 2,888,500 reizigers naar Thailand brengen en een omzet van 140.31 miljard baht genereren.

Ondertussen wordt geschat dat er tijdens de vijf maanden durende totale duur van het programma ongeveer 129,485 bezoekers uit Kazachstan zullen zijn, wat 7.93 miljard baht aan de economie zal bijdragen.

TAT's algemene toerismedoelstelling voor het jaar 2023 bedraagt ​​25-30 miljoen bezoekers en een omzet van 2.38 biljoen baht.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Phuket Express, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.