Thaise politie doorzoekt huis van plaatsvervangend hoofd van de nationale politie Surachate Hakparn na huiszoekingsbevelen rond vermeende online gokring

nationaal —

De Thaise cyberpolitie en een commando-eenheid doorzochten een huis dat eigendom was van de plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, Pol. Generaal Surachate Hakparn, in de Thaise media vaak ‘Big Joke’ genoemd, op maandagochtend 25 september, nadat ze een vermeende link tussen hem en een online gokring hadden ontdekt.

Tijdens de zoektocht werd echter niets gevonden en Pol. Generaal Surachate ontkende alle beschuldigingen en beschuldigingen.

De zoekautoriteiten werden kortstondig tegengehouden door Pol. Generaal Surachate bij de poort van zijn huis aan Soi Vibhavadi 60, achter de Police Club in Bangkok, waar Pol. Generaal Surachate vroeg hoe een huiszoekingsbevel was uitgevaardigd en vroeg de agenten terug te gaan.

Pol. Generaal Surachate droeg tijdens de impasse nog steeds zijn slaapkleding. Uiteindelijk stond hij echter toe dat agenten zijn huis doorzochten nadat hij de situatie met Pol had besproken. Luitenant-generaal Worawat Watnakhonbancha, hoofd van het Cyber ​​Crime Investigation Bureau (CCIB). Vervolgens legde hij uit dat de reden dat hij aanvankelijk de huiszoeking afsloeg, was dat er pas een commandant aanwezig was toen Pol. Luitenant-generaal Worawat arriveerde.

Volgens berichten zou Pol. Er loopt momenteel een onderzoek naar generaal Surachate en zijn teamleden wegens vermoedelijke betrokkenheid bij omkoping. Naar verluidt hebben hij en andere agenten omkoping ter waarde van ruim 140 miljoen baht gezocht bij een illegale online gokoperatie.

Er zijn berichten dat 30 politieagenten banden hebben met Pol. Tegen generaal Surachate zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd, terwijl elf andere officieren en burgers al zijn gearresteerd. De politie doorzoekt dertig locaties in zes provincies in Thailand die ervan verdacht worden verband te houden met de illegale operatie.

Aanvankelijk was Pol. Generaal Surachate verklaarde dat hij niet betrokken is bij de vermeende omkoping of de illegale gokring en volledig bereid is mee te werken aan het onderzoek. Hij benadrukte verder dat hij niet denkt dat het huiszoekingsbevel verband houdt met speculaties dat hij kandidaat zou zijn voor de functie van hoofdcommissaris van de nationale politie. Hij bevestigde dat hij niet in aanmerking komt voor de rol.

In Pol zijn geen illegale voorwerpen of enig verband met de gokring gevonden. Volgens rapporten is het huis van generaal Surachate. Surachate is misschien wel de bekendste politieagent in Thailand, bekend om het uitroeien van politiecorruptie en heeft als gevolg daarvan in de loop van de tijd talloze vijanden opgeleverd.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Klik hier voor meer informatie over het plaatsen van een woning bij ons.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.