Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: datums voor vegetarische festivals in Phuket, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 18 september 2023 tot en met zondag 24 september 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Ongeveer 100,000 kilo afval is gedumpt in Chalong, Mueang Phuket.

De gemeente Chalong heeft een bord geplaatst dat het dumpen van afval verbiedt.

2. Drie Chinese mannen zijn in Thalang gearresteerd wegens overschrijding van de verblijfsduur van 168 dagen.

Er werden drie Chinese mannen gevonden die alleen konden worden geïdentificeerd op basis van hun leeftijd: 34 jaar oud, 29 en 55 jaar oud. Ze bleken 168 dagen langer te hebben verbleven dan hun wettelijke visum om in Thailand te verblijven.

3. Een Russische man is naar huis teruggekeerd nadat hij veertien dagen op de internationale luchthaven van Phuket had verbleven.

Vorig jaar zou dezelfde man naar verluidt een andere vlucht hebben gemist en met hulp van stafpersoneel voor een kortere periode dan zijn huidige probleem op de luchthaven zijn gebleven totdat hij naar huis terugkeerde.

4. Zware regenval in Patong heeft grote overstromingen veroorzaakt.

De hevige regen veroorzaakte overstromingen op veel wegen in Patong City, zoals in Soi Na Nai, Sai Kor Road en Pracha Nukroh Road. Deze week is het blijven regenen.

5. De jaarlijkse data van het Phuket Vegetarisch Festival zijn vastgesteld, die negen dagen lang zullen worden gehouden van 15 tot 23 oktober 2023, met veel geplande rituelen, afscheidsrituelen en straatprocessies.

Maak je klaar! Een van de meest geliefde festivals van Thailand komt eraan!

6. Een Zwitser is dood verklaard nadat hij van het parkeergebouw van de internationale luchthaven van Phuket was gesprongen.

Dit was het derde soortgelijke incident binnen een jaar.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.