Man uit Phuket gearresteerd wegens diefstal van meer dan 227,000 baht aan cannabis en contant geld

Chalong-

Een Thaise man werd in Phuket gearresteerd nadat hij in totaal cannabis, eetbare cannabisproducten en contant geld had gestolen 227,000 baht.

De politie van Chalong vertelde de Phuket Express dat er op zondag 24 septemberth) arresteerden ze de heer Duangwan Sawangjit, 42 jaar oud, uit Ubon Ratchathani. Hij werd gearresteerd in een hut in Soi Wassana, Rawai.

Van hem werd cannabis, cannabiskoekjes, cannabisbrownies en contant geld in beslag genomen, met een totale waarde van ongeveer 227,000 baht, oftewel ruim 6000 dollar. Duangwan werd naar het politiebureau van Chalong gebracht om te worden aangeklaagd wegens diefstal.

De Phuket Express merkt op dat de politie van Chalong niet heeft vermeld waar Duangwan deze spullen vandaan heeft gestolen. Cannabis werd in 2022 in Thailand gedecriminaliseerd, maar de nieuwe regering heeft beloofd een einde te maken aan recreatief gebruik, ondanks het feit dat er nu duizenden cannabiswinkels in het hele land open zijn, waarvan vele in toeristische gebieden zoals Phuket.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.