Thaise juridische experts beweren dat het onthullen van de gezondheidsstatus van Thaksin in strijd is met de privacywetten

FOTO: Sanook

nationaal —

Sommige Thaise rechtsdeskundigen kwamen naar voren en zeiden dat het openbaar maken van de persoonlijke gezondheidstoestand van een voormalige premier, Thaksin Shinawatra, een schending van de National Health Security Act zou kunnen vormen.

De waarschuwing kwam naar aanleiding van een recente oproep van de Vereniging voor studenten en mensennetwerk voor Thailand Reform (SNT)., die de gedetailleerde openbaarmaking van de huidige gezondheidsstatus van Thaksin eiste, aangezien zijn verblijf in een ziekenhuis versus een gevangenis vorige week onlangs een maand duurde.

De SNT verklaarde dat ze wilden dat de doktoren van het Police General Hospital opheldering zouden geven over de ziekte van Thaksin om ervoor te zorgen dat hij geen privileges kreeg voor een verblijf in een ziekenhuis in plaats van in een gevangenis.

Sommige Thaise juridische experts waarschuwden echter tegen een dergelijke actie en zeiden dat artsen wettelijk verplicht zijn patiëntinformatie vertrouwelijk te houden, zoals bepaald in de National Health Act van 2007 en de Medical Profession Act van 1982.

Ze zeiden dat gedetineerden als gewone patiënten worden beschouwd als ze medische hulp zoeken. Om hun gezondheidstoestand aan het publiek bekend te maken, moeten gevangenen eerst toestemming geven.

Op Thaksins eerste dag opsluiting In de Bangkok Remand Prison zou hij vijf medische aandoeningen hebben, waaronder een ischemische hartspier, chronische longontsteking, hoge bloeddruk, gedegenereerde wervelkolom en een abnormale houding.

Zijn dochter, Paetongtarn Shinawatra, onthulde ook op sociale media dat Thaksin onlangs een operatie had ondergaan; ze zei echter niet waar het voor was.

Vanwege de operatie hebben de artsen Thaksin toegestaan ​​de behandeling in het ziekenhuis voort te zetten. Als zijn verblijf langer duurt dan 60 dagen, is goedkeuring vereist van de permanente secretaris van Justitie, en als het langer duurt dan 120 dagen, moet het worden goedgekeurd door de minister van Justitie.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!
Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

Afbeelding na berichtinhoud
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.