Thaise premier gaat grenzen openen en economie verbeteren

Nationaal – Op 22 september 2023 hielden de premier van Thailand, de heer Srettha Thavisin, en de minister van Financiën een bijeenkomst om belangrijk beleid op te leggen aan een Thais nationaal team in de VS in het St. Regis Hotel, New York.

De heer Srettha begroette en legde de werkfilosofie van de huidige regering op, namelijk dat hij wil erkennen dat het land vooruitgaat volgens de rechtsstaat.
De belangrijkste missies van de nieuwe regering zijn gericht op het openen van grenzen die multicontinentale bedrijven ondersteunen. Het Thaise nationale team zal proactief werken aan bilaterale en multilaterale inspanningen om het bbp te verbeteren.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zal een cruciale rol spelen bij het stimuleren van internationale investeringen. Om de nationale economie te versterken, heeft de Thaise regering zal na een recente kabinetsvergadering nieuwe maatregelen lanceren om de elektriciteitsrekening en de gasprijs te verlagen. De heer Srettha erkende de provinciale behoeften door plattelandsgebieden en de lokale bevolking te bezoeken om naar hun problemen te luisteren. “We realiseerden ons wat mensen nodig hebben en we zullen campagnes lanceren om hen zo snel mogelijk te helpen”, aldus de heer Srettha.

Het landbouwbeleid zal zich primair richten op partners tussen grote bedrijven en lokale boeren om de productie mogelijk te verhogen. Wat El Niño dit jaar betreft, zullen plantages een laag waterverbruik nodig hebben en nodig zijn op de wereldmarkt.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.