Chaitawat verkozen tot nieuwe Move Forward-partijleider in Thailand

Thailand -

Chaitawat Tulathon, 44, is verkozen tot de nieuwe leider van de Move Forward-partij nadat de charismatische en populaire, maar geplaagd door controverses en juridische uitdagingen, Pita zijn functie heeft neergelegd.

Ons vorige verhaal:

Pita Limjaroenrat is teruggetreden als leider van de Move Forward-partij en maakt plaats voor een nieuwe leider die de rol van oppositieleider op zich zal nemen.

Nu voor de update:

De stemming vond plaats tijdens de partijvergadering op zaterdag (23 september).rd) ochtend. De stemuitslag bedraagt ​​330 stemmen voor en 5 tegen.

Chaitawat, de voormalige secretaris-generaal van de progressieve partij, verklaarde in een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, dat hij iedereen bedankt voor de aanmoediging en steun maar hij is ook van mening dat de verandering slechts tijdelijk is, aangezien Pita met meerdere juridische uitdagingen worstelt. Chaitawat plaatste ook een foto van een koala met een bril, die een soort geliefd symbool van hem en zijn aanhangers is geworden.

Pita zal ondertussen adviseur worden van de Move Forward Party, terwijl hij doorgaat met het bestrijden van juridische uitdagingen rond vermeend media-aandeelhouderschap die hem diskwalificeerden voor de functie van premier. De Move Forward-partij won de volksstemming bij de vorige Thaise verkiezingen, maar als gevolg van een reeks juridische uitdagingen en tegenstand van Thaise senatoren, voornamelijk vanwege het standpunt van de partij over de hervorming van de wetten rond Lese Majeste, heeft de partij uiteindelijk maakte plaats voor de huidige premier Srettha Thavisin van Pheu Thai.

Chaitawat heeft onder zijn aanhangers de reputatie dat hij gepassioneerde, doordachte en logische toespraken houdt en is de afgelopen weken vaak het publieke boegbeeld geweest van de Move Forward Party en hun positie als prominente oppositie tegen de huidige Thaise regering. Hoewel sommige critici zeggen dat hij het charisma van Pita mist, hebben zijn kennis, ideologie en begrip van de Thaise wet en politiek ervoor gezorgd dat hij de nieuwe officiële leider van de partij werd. Hij is een hartstochtelijk voorstander van monarchie en militaire hervormingen en zal waarschijnlijk geen nieuwe aanhangers of fans krijgen in rechtse en door het leger gesteunde politieke partijen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.