Chinese toeristen waarderen het visumvrije beleid van Thailand

PERSBERICHT:

De Koninklijke Thaise regering heeft de vrijstellingsregeling voor toeristenvisa voor een verblijf van 30 dagen aangekondigd voor paspoorthouders van de Volksrepubliek China en de Republiek Kazachstan, van kracht van 25 september 2023 tot 29 februari 2024.

De officiële Facebook-pagina van de Chinese ambassade in Bangkok publiceerde de opmerkingen van de woordvoerder van de Chinese ambassade in Thailand naar aanleiding van mediavragen over het visumvrijstellingsbeleid voor Chinese toeristen.

De woordvoerder antwoordde: “Thailand is een favoriete bestemming voor Chinese toeristen. De visumvrijstelling die aan Chinese toeristen wordt verleend, zal hun reizen gemakkelijker maken. Het kan ook de ontwikkeling van het toerisme en het economisch herstel van Thailand ten goede komen. Wij waarderen dit beleid en zijn bereid de nodige ondersteuning te bieden. Ondertussen verwachten we dat Thailand een veiligere en betere service kan bieden aan Chinese toeristen.”

Volgens de Tourism Authority of Thailand zal de visumvrijstellingsregeling voor Chinese en Kazachstaanse toeristen naar verwachting het Thaise toerisme nieuw leven inblazen en de doelstelling van dit jaar van 25-30 miljoen toeristen en 2.38 biljoen baht aan inkomsten bereiken.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.