Het Thaise toerisme nieuw leven inblazen met veiligheidszones

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – In een poging het toerisme nieuw leven in te blazen en het weer op het goede spoor te krijgen van vóór de pandemie, heeft het ministerie van Toerisme een initiatief gelanceerd dat zich richt op het ontwikkelen van veilige zones voor toeristen in heel Thailand. De regering streeft ernaar om tegen eind 40 2024 miljoen buitenlandse bezoekers te trekken, met een omzet van ruim 3 biljoen baht.

Jaturon Phakdeewanit, de directeur-generaal van het Ministerie van Toerisme, verklaarde dat dit de derde fase is van de voortdurende inspanningen om veilige toeristische zones te ontwikkelen, die zijn gestart tijdens de uitbraak van COVID-19. Het project sluit aan bij de nationale strategie en volgt het concept ‘KEEP IT SAFE AND SOUND 5E of Safety Zone’, waarbij de nadruk ligt op duurzaam toerisme en betrokkenheid van de gemeenschap.

Voor dit jaar zijn vijf nieuwe veilige toerismezones geïntroduceerd, die elk tegemoetkomen aan specifieke behoeften en omgevingen. Deze omvatten milieuvriendelijke zones in het Wang Nam Khiao-district, in de provincie Nakhon Ratchasima; wereldwijde evenementenruimtes in het Mueang-district van de provincie Udon Thani; noodhulpgebieden voor zeetoeristen in de provincie Trang; op geloof gebaseerde veilige routes in het district Sathing Phra, provincie Songkhla; en gemeenschapsgerichte zones in de drijvende markt van Damnoen Saduak, provincie Ratchaburi.

Het ministerie van Toerisme blijft werken aan het uitbreiden van deze veilige zones, met als doel het vertrouwen van toeristen te wekken en tegelijkertijd de concurrentiepositie van Thailand op de mondiale toeristenmarkt te versterken. Verwacht wordt dat deze stap niet alleen de lokale economieën zal stimuleren, maar ook zal bijdragen aan een rechtvaardiger inkomensverdeling en de binnenlandse ongelijkheid zal verkleinen.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.