Luchthavens van Thailand zeggen 140 miljard baht toe voor urgente luchthavenprojecten

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Airports of Thailand (AOT) heeft een budget van 140 miljard baht toegewezen voor twee grote luchthavenbouwprojecten als reactie op het urgente beleid van premier Srettha Thavisin.

Volgens AOT omvat het eerste project de bouw van Andaman International Airport in de provincie Phangnga, gericht op het stimuleren van het toerisme en het transformeren van Phuket, Phangnga, Krabi en Ranong tot knooppunten voor luchtvervoer. Deze nieuwe luchthaven zal worden gesitueerd op ongeveer 6,000 rai grond in het district Thakua Thung, een gebied in Ratchaphatsadu dat eigendom is van het ministerie van Financiën.

AOT-president Kerati Kijmanawat zei dat het bureau het project zo snel mogelijk wil starten. De aanwerving van een consultant voor onderzoek en ontwikkeling zal naar verwachting tegen het einde van het jaar plaatsvinden, waarbij de nadruk vooral zal liggen op projectinvesteringen.

Het bouwproces zal naar verwachting ongeveer zeven jaar duren, waarvan drie jaar voor onderzoek en ontwikkeling en vier jaar voor de bouw. De luchthaven zal naar verwachting in 2031 operationeel zijn, met de verwachting dat het aantal toeristen in de Andaman-regio met minstens 15 miljoen zal toenemen.

Kerati voegde eraan toe dat AOT ook nog eens 70 miljard baht zal toewijzen voor de tweede fase van de renovatie van de internationale luchthaven van Chiang Mai, een complexer project vanwege het particuliere eigendom van de grond.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.