Thaksin komt in februari in aanmerking voor vervroegde vrijlating

PERSBERICHT:

Voormalig premier Thaksin Shinawatra zou al eind februari voorwaardelijk kunnen worden vrijgelaten, nadat hij al een gevangenisstraf van acht jaar had gekregen die na zijn terugkeer uit zelfverbanning werd omgezet in één jaar, aldus een hoge correctiefunctionaris.

De voormalige premier keerde vorige maand terug naar Thailand, vijftien jaar nadat hij in ballingschap ging nadat hij in 15 uit de macht was gezet. In het buitenland werd Thaksin bij verstek schuldig bevonden in drie gevallen van machtsmisbruik, belangenverstrengeling en misdrijf.

Tijdens zijn eerste nacht in Thailand werd Thaksin met pijn op de borst en hoge bloeddruk overgebracht naar een politieziekenhuis, waar hij momenteel wordt behandeld.

Zijne Majesteit de Koning heeft Thaksins straf van acht jaar sindsdien omgezet in één jaar.

Vice-directeur-generaal van de Correctiesafdeling, Sitthi Sutivong, zei: “Nadat hij zes maanden van zijn straf heeft uitgezeten, komt Thaksin in aanmerking voor vervroegde vrijlating voor gevangenen ouder dan 70 jaar of voor mensen die ziek zijn.”

Sitthi merkte ook op dat de correctieafdeling voor elke zaak een beoordeling maakt en dat er in deze gevallen geen verzoekschriftprocedure voor voorwaardelijke vrijlating bestaat.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.