Thaise particuliere bedrijfssector spreekt steun uit voor nieuw overheidsbeleid

Nationaal – De heer Prateep Tangmatitham, de uitvoerend voorzitter van Supalai Company Limited, steunt het visumvrije plan van de nieuwe Thaise regering voor China en Kazachstan, digitale portemonnees van 10,000 baht en een beleid voor minimumloonverhoging voor economische groei. Maatregelen op het gebied van vastgoed zijn op dit moment echter niet nodig, zegt hij.

Op 19 september 2023 verklaarde de heer Prateep dat hij, na het expliciet uitgelegde beleid van de nieuwe Thaise regering, gelooft dat dit de algehele economie geleidelijk zal verbeteren. Het tempo van de verbetering hangt af van het beleid dat wordt uitgevoerd. De verschillende initiatieven van de overheid, zoals zoals het verlagen van de elektriciteits- en energierekening om de lasten voor het publiek te verlichten en het verstrekken van gratis visa aan Chinese en Kazachstaanse toeristen om het toerisme te stimulerenzijn positieve stappen die het beleggersvertrouwen kunnen vergroten, meent Prateep.

Wat betreft het visumvrij beleid: als het positieve resultaten oplevert, kan het in de toekomst naar andere landen worden uitgebreid, meent Prateep. Wat betreft het digitale portefeuillebeleid van 10,000 baht, gericht op het stimuleren van de economie, kan het enige tijd duren voordat de impact ervan duidelijk wordt.De heer Prateep besprak ook de zorgen over de mondiale economische situatie in het vierde kwartaal.

De wereldeconomie is nog steeds onzeker, vooral als gevolg van het aanhoudende conflict tussen Rusland en Oekraïne. Hij zei ook dat het onwaarschijnlijk is dat de rentetarieven in de nabije toekomst verder zullen stijgen en hoopt dat de inflatie begin 2024 zal stabiliseren en de rente zal dalen.

Volgens hem zou de nieuwe Thaise regering zich moeten concentreren op het verbeteren van de algehele economie in plaats van op specifieke vastgoedmaatregelen. Hij is van mening dat een sterke economie zal leiden tot betere omstandigheden voor de vastgoedsector, omdat een robuuste economie tot meer koopkracht leidt.

Met betrekking tot de verhoging van het minimumloon tot 400 baht in 2024 suggereerde hij dat de impact ervan op de vastgoedsector waarschijnlijk bescheiden zou zijn, aangezien veel bedrijven al lonen betaalden die boven het minimumloon lagen. Wat de huizenprijzen betreft, kan er enige impact zijn, maar deze zal naar verwachting niet substantieel zijn, aangezien naast de arbeidskosten ook verschillende factoren bijdragen aan de huizenprijzen.

Tot slot, meneer Prateep besprak de mogelijke effecten van het belastinginningsbeleid voor personen die in het buitenland inkomsten verdienen op grond van artikel 40 van de belastingwet. Hij suggereerde dat, hoewel het de overheidsinkomsten misschien niet significant zou verhogen, het er wel toe zou kunnen leiden dat individuen hun geld in het buitenland houden in plaats van het terug te brengen naar Thailand. Bovendien zou het buitenlandse investeringen kunnen ontmoedigen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.