Thaise premier in de Verenigde Staten voor de Algemene Vergadering van de VN

ONS

De Thaise premier Srettha Thavisin arriveerde samen met de minister van Financiën en andere overheidsfunctionarissen op 19 september op JFK International Airport in New York. Zij wonen de 78e Algemene Vergadering van de VN bij, die plaatsvindt van 18 tot 24 september.

Het belangrijkste doel van de missie van premier Srettha is het verbeteren van de internationale samenwerking tussen nationale leiders en invloedrijke figuren in bilaterale en multilaterale kaders. De welkomsttoespraak zal zich richten op het thema “Fostering Partnership for Our Common Future: Enhancing Multi-Stakeholder Partnerships to Accelerate the SDGs in ASEAN.” Een Climate Ambition Summit zal gezamenlijk worden georganiseerd door Thailand, de Economische Commissie en UNESCAP.

Tijdens een bijeenkomst op hoog niveau over Global Development Initiatives (GDI) en Cooperation Outcomes zal Thailand zijn inspanningen benadrukken om samen te werken om een ​​internationale milieucrisis en klimaatverandering aan te pakken.

Daarnaast zullen er discussies plaatsvinden over het Thaise beleid dat de internationale handel en investeringen ondersteunt, evenals over pogingen om het vertrouwen in multinationale bedrijven op te bouwen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.