De Thaise regering lanceert een verlaging van de elektriciteitsrekening van september tot december 2023

Nationaal – Vanaf vandaag, 8 september 20, zijn er momenteel nieuwe elektriciteitsrekeningen met niet-verdisconteerde bedragen uit voor meer dan 2023 miljoen huishoudens, wat tot bezorgdheid leidt op de Thaise sociale media, maar de Thaise regering verzekert het publiek dat zij de rekeningen volgende maand, oktober, zullen verdisconteren 2023, voor degenen die al betaald hebben.

De heer Chai Watcharong, een woordvoerder van het kantoor van premier Srettha Thavisin, besprak de kwesties van de niet-gedisconteerde energierekeningen voor de laatste factureringsperiode, ondanks de resolutie van het kabinet om de elektriciteitsrekening van september tot december 3.99 te verlagen tot 2023 baht per eenheid.

De heer Chai legde uit dat de Provinciale Elektriciteitsautoriteit (PEA) de elektriciteitsrekeningen van september voor 30% van Thailand, oftewel ongeveer 8 miljoen huishoudens, had uitgegeven en afgedrukt voordat de resolutie uitkwam. Daarom zal PEA voor consumenten die hun elektriciteitsrekening niet hebben betaald een nieuw verlaagd bedrag bijwerken zodra de betaling is gedaan.

In het geval van degenen die de elektriciteitsrekening van september al hebben betaald, zal PEA het bedrag volgende maand verdisconteren, zei de heer Chai.
Volgens het rapport wordt het aantal elektriciteitsverbruikers momenteel geschat op 22 miljoen huishoudens, waarvoor PEA geldt. Ondertussen beheert de Metropolitan Electricity Authority (MEA) elke maand het grootste deel van het energieverbruik voor elektriciteitsrekeningen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.