Duizenden kilo's afval gevonden gedumpt in Chalong

FOTO: Monsoon Garbage Thailand

Chalong-

Ongeveer 100,000 kilo afval is gedumpt in Chalong, Mueang Phuket.

De kwestie werd eerder deze week aan het licht gebracht door de Facebook-pagina 'Monsoon Garbage Thailand'.

De heer Waranyoo Boonsit, de beheerder van de pagina, vertelde The Phuket Express dat dit plaatsvond in het Kok Tanod-gebied. Er is kennelijk gebruik gemaakt van een drone om de huidige omstandigheden in het gebied te fotograferen en te beoordelen.

FOTO: Monsoon Garbage Thailand

Districtsofficier van Mueang Phuket, de heer Pairoj Srilamun, en de burgemeester van Chalong, mevrouw Tanaphon Santiparb, inspecteerden het gebied nadat het nieuws viraal was gegaan op sociale media.

FOTO: Monsoon Garbage Thailand

De burgemeester van Chalong, mevrouw Tanaphon, vertelde de Phuket Express dat het gebied tot de particuliere sector behoort. Mensen dumpten afval in de buurt, waar het gebied een natuurlijk bassin vormt met wat water. De gemeente Chalong heeft een bord geplaatst dat het dumpen van afval verbiedt.

Gelijkaardig incident:

De kwestie werd eerder deze week aan het licht gebracht door de Facebook-pagina 'Monsoon Garbage Thailand'.

Ambtenaren uit Bangkok kwamen naar beneden om de naar schatting 100,000 kilo afval op te volgen die gedurende meer dan 20 jaar op Koh Siray werd gedumpt.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.