Het Thaise gratis visumprogramma voor Chinese en Kazachstaanse toeristen wordt officieel

nationaal —

Het gratis visumbeleid van de Thaise overheid voor Chinese en Kazachstaanse toeristen is bekrachtigd in de Royal Gazette en op dinsdag 19 september gepubliceerd.

Het beleid, dat van 25 september tot 29 februari 2024 van kracht wordt, zal van toepassing zijn op bezoekers uit China en Kazachstan, zoals aangekondigd door de Royal Gazette.

De toeristen uit de genoemde landen zijn vrijgesteld van stempeling en mogen, in bijzondere gevallen, voor een periode van maximaal dertig dagen in het koninkrijk Thailand verblijven.

De aankondiging specificeert dat het absoluut noodzakelijk is om internationale toeristen naar Thailand te trekken vanwege de impact van de COVID-19-pandemie op de toeristische sector, om de economie op zowel lokale als nationale schaal te stimuleren.

Desalniettemin is het plan misschien geen gemakkelijke oplossing, zoals we eerder in details rapporteerden hier.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.