Toename van griepgevallen noopt tot actie van de overheid

PERSBERICHT:

Uit gezondheidsrapporten blijkt dat het aantal influenzapatiënten onlangs is verdrievoudigd, waarbij jonge kinderen op scholen als een risicogroep zijn aangemerkt. Om de golf te bestrijden heeft het ministerie van Volksgezondheid ziekenhuizen de opdracht gegeven zich voor te bereiden op een mogelijke uitbraak en epidemiologische teams naar risicogemeenschappen gestuurd.

Minister van Volksgezondheid Cholnan Srikaew zei dat de laatste gegevens 138,766 bevestigde griepgevallen registreren. Ondanks een laag sterftecijfer van slechts twee geregistreerde sterfgevallen, intensiveren de autoriteiten de voorbereidingen van alle relevante instanties.

De uitbraak betreft voornamelijk de A/H1N1-stam. Uit gegevens van de afdeling Ziektebestrijding bleek dat op een school in de provincie Lamphun 101 leerlingen griepachtige symptomen vertoonden in een periode van een week tussen eind augustus en begin september.

Van de vijf geteste monsters werden er vier bevestigd als grieptype A. Als reactie daarop richten epidemiologische teams zich op scholen, vooral in gebieden met een hoog risico, en bereiden ziekenhuizen zich voor op het aanbieden van preventieve griepvaccinaties.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.