Thailand en Laos voeren gesprekken over samenwerking om het toerisme te stimuleren

BANGKOK (NNT) – Thailand en Laos zijn gesprekken gestart die gericht zijn op het verbeteren van de samenwerking op het gebied van toerisme, terwijl zij maatregelen onderzoeken om meer bezoekers naar de regio te trekken.

Tijdens een bijeenkomst in Loei, Thailand, kwamen functionarissen uit beide landen bijeen om de connectiviteit van toeristische routes te bespreken en de bouw van een tweede Thais-Laotiaanse vriendschapsbrug in het Pak Chom-district te bespoedigen.

Tijdens de 20e grensveiligheidsbijeenkomst tussen Thailand en Laos kwamen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder de promotie van toerisme, culturele uitwisselingen en economische, sociale en veiligheidssamenwerking.

Als onderdeel van deze inspanningen heeft Thailand onlangs een gratis visumbeleid voor Chinese toeristen goedgekeurd, wat Laos ertoe heeft aangezet de ontwikkeling van zijn grensstad Muen in Vientiane te overwegen om tegemoet te komen aan de groeiende toestroom van Chinese bezoekers die naar Thailand reizen, met de mogelijkheid om hun verblijfsduur uit te breiden. reizen naar Laos.

De nabijheid van de stad Muen tot het Pak Chom-district in Laos positioneert het als een potentiële toegangspoort voor het verbinden van populaire attracties in zowel Loei als Vientiane. Er zijn plannen in de maak om het tijdelijke controlepunt van Laos te upgraden naar een permanent controlepunt, waardoor vlottere grensovergangen en betere bereikbaarheid mogelijk worden.

Loei heeft ook ambitieuze plannen om een ​​tweede Thais-Laotiaanse vriendschapsbrug te bouwen in het Pak Chom-district. Dit infrastructuurproject zal naar verwachting verstrekkende voordelen hebben, waaronder het stimuleren van toerisme, handel, investeringen en logistieke efficiëntie. De eerste Thais-Laotiaanse vriendschapsbrug in Loei verbindt het Tha Li-district in Loei al met de stad Kenethao in Laos.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.