Korte periode van regen veroorzaakt overstromingen in Phuket

Phuket -

Sommige delen van Phuket hadden last van overstromingen na een korte regenperiode, waardoor er gedurende de dag lange files van een uur ontstonden.

De zware regen trof sommige delen van Rassada en Kathu op maandag (18 september) gedurende ongeveer een half uur. Sommige gebieden en wegen kwamen onder water te staan, zoals bij Sam Kong Intersection naar Yaowarad Road, Soi Pa Nieang en de Phra Phuket Kaew Road in Kathu.

Op veel wegen in de overstroomde gebieden stonden files, maar binnen een uur na de overstroming was het water op de wegen al aan het terugtrekken.

De Meteorologische Afdeling van Thailand heeft de komende 33 uur zware regenval voorspeld in 24 provincies, waarbij naar verwachting 70% van Bangkok getroffen zal worden.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.