Volgens de VS staat Thailand op de negende plaats ter wereld als het gaat om het meest open voor zakendoen

De Koninklijke Thaise Ambassade in de Verenigde Staten heeft via haar Facebook-pagina aangekondigd dat Thailand de negende plaats heeft veiliggesteld onder de 87 landen die zijn vermeld als de meest open voor zaken in 2023.

De jaarlijkse ranglijst – bekend als ‘Best Country: Open for Business in 2023’ – wordt georganiseerd door het US News and World Report. De ranglijst houdt rekening met een gelijk gewogen gemiddelde van vijf factoren, waaronder bureaucratie, lage productiekosten, corruptie, een belastingvriendelijk klimaat en transparante overheidsregels.

Bovenaan de lijst als meest open land voor zakendoen staat Zwitserland, gevolgd door Luxemburg en Finland. Aan de andere kant van het spectrum zijn Rusland de minst open landen voor zaken, gevolgd door Iran en Wit-Rusland.

De top 10 van landen wat betreft bedrijfsvriendelijkheid in 2023 is als volgt: 1. Zwitserland 2. Luxemburg 3. Finland 4. Zweden 5. Noorwegen 6. Denemarken 7. Singapore 8. Panama 9. Thailand 10. Nieuw-Zeeland.

Bron: PR Thaise regering.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/