Move Forward-leider Pita neemt ontslag

nationaal —

Pita Limjaroenrat is teruggetreden als leider van de Move Forward-partij en maakt plaats voor een nieuwe leider die de rol van oppositieleider op zich zal nemen.

Volgens de grondwet moet de oppositieleider een parlementslid zijn van de grootste partij binnen de oppositie, namelijk de Move Forward-partij, aangezien deze 151 parlementsleden heeft.

Pita's status als parlementslid is momenteel echter opgeschort. in afwachting van een uitspraak van het Grondwettelijk Hof over zijn zaak met betrekking tot media-aandeelbezit.

Pita benadrukte op Facebook dat hij dit besluit nam na uitgebreid overleg met de uitvoerende leden en Kamerleden van de partij. Zij erkennen collectief het cruciale belang van de rol van de oppositieleider in het parlementaire systeem. Deze rol is cruciaal voor effectief overheidstoezicht en het bepleiten van noodzakelijke hervormingen, zei Pita. Hij zal echter een cruciale rol blijven spelen in de partij.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/