UPDATE: Herstelde CCTV-server levert robuust bewijs in de moordzaak van de Thaise politie

Nakhon Pathom —

Forensische agenten zijn erin geslaagd beelden te achterhalen van 13 van de 15 CCTV-camera's in de woning van een subdistrictshoofdman, waar een Thaise snelwegpolitieagent naar verluidt werd doodgeschoten door de rechterhand van de hoofdman, omdat hij weigerde zijn familielid op illegale wijze te promoten.

Eerst ons vorige verhaal:

De commandant van een vermoorde snelwegpolitieagent, Pol. Majoor Sivakorn Saibua heeft naar verluidt zichzelf doodgeschoten in een privéwoning in de provincie Pathum Thani, nadat hij ervan werd beschuldigd de inmiddels overleden Pol Maj Sivakorn te hebben gebeld om het etentje van de verdachte bij te wonen.

Nu voor onze update:

Nationaal plaatsvervangend politiechef generaal Surachate Hakparn hield op donderdag 14 september een persconferentie om de voortgang te onthullen van het onderzoek naar de moord op pol majoor Sivakorn Saibua, een snelwegpolitieagent die werd doodgeschoten door de rechterhand van een invloedrijke sub-districtshoofd, Praween Chanklai, ook bekend als “Kamnan Nok”.

Pol-generaal Surachate zei dat er nieuw en sterk bewijsmateriaal is gevonden op de opgehaalde CCTV-server die door het personeel van Kamnan Nok in het kanaal werd gedumpt in een poging bewijsmateriaal te vernietigen.

In het pand van het subdistrictshoofd bevinden zich vijftien CCTV-camera's, waarvan er al dertien zijn gerestaureerd.

De gegevens lieten duidelijke visioenen en audio zien van de gasten, van wie de meesten politieagenten waren, tijdens het etentje waar Pol Maj Sivakorn werd vermoord.

Pol-generaal Surachate zei dat de herstelde beelden nuttige informatie over de moord opleverden, maar hij weigerde de details aan de pers te geven vanwege de mogelijke impact op het onderzoek.

Aanvankelijk bleken alle agenten die in hechtenis zaten vanwege hun aanwezigheid op het feest, maar er niet in slaagden de schutter te arresteren, getuigenissen te hebben afgelegd die in strijd waren met het bewijsmateriaal op de beelden.

Uit de video bleek ook duidelijk dat Kamnan Nok degene was die opdracht gaf tot de schietpartij, aldus politiegeneraal Surachate. Hij bevestigde ook dat de moordenaar de lijfwacht van Kamnan Nok was, Thananchai Manmak, die is overleden nadat hij was neergeschoten tijdens een vuurgevecht met arresterende agenten.

Pol-generaal Surachate zei dat er aanvullende aanklachten zullen worden ingediend tegen de gedetineerde politieagenten wegens valse verklaringen.

Andere belangrijke zaken die verder onderzocht moesten worden zijn de financiële routes van Kamnan Nok en de aanbestedingen voor bouwprojecten die zijn bouwbedrijf van de staat ontving, en zijn belastinggeschiedenis, zei de plaatsvervangend hoofd van de nationale politie.

Als Kamnan Nok schuldig wordt bevonden, wordt hij beschuldigd van het witwassen van geld en worden zijn bezittingen geconfisqueerd.

De politie ondervraagt ​​ook een belangrijke getuige: een bewaker bij het huis van Kamnan Nok, die bij de ingang van het pand met een pistool werd gezien.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.