Winnaars van de Top2023 Restaurants Awards 25 bekendgemaakt in Phuket

FOTO: InterContinental Phuket Resort

PERSBERICHT:

TOP25Restaurants.com, een organisatie die kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om eetgelegenheden over de hele wereld te evalueren, heeft haar lijst van de 25 beste restaurants in Phuket voor 2023 onthuld. Dit is de derde editie van de prestigieuze ranglijst, waarin culinaire uitmuntendheid op het eiland wordt gevierd.

De prijzen worden bepaald door de Restaurant Rating Index, die AI-analyse combineert met professioneel oordeel om op objectieve wijze de beste eetgelegenheden van Phuket te rangschikken. De beste plek voor lekker eten ging naar 'hom restaurant', geleid door chef-kok Ricardo Nunes, bekend om zijn op fermentatie geïnspireerde gerechten met lokale ingrediënten.

L'Arôme by the Sea, Phuket's enige Franse gastronomische restaurant, behaalde de tweede plaats en biedt moderne Franse gerechten onder leiding van chef-kok Yannick Hollenstein.

Jampa, een boer-tot-bord-concept met dagelijks wisselende gerechten, behaalde de derde plek, gevolgd door Pru ​​in Trisara Resort en Samut, bekend om zijn Thaise keuken verrijkt met lokale zeevruchten en ingrediënten.

De awards introduceerden negen nieuw erkende restaurants in de top 25, waaronder HEH, het eerste Australische fine dining restaurant in Phuket; Semi di Tsubu, een mix van de Japanse en Italiaanse keuken; en Su Va Na, die een maritieme eetervaring bieden.

TOP25Restaurants.com, opgericht door Bernard Metzger, staat bekend om zijn gouden standaard in de culinaire wereld. Bij de jaarlijkse prijzen wordt gebruik gemaakt van de ‘Restaurant Rating Index’, die verschillende aspecten van eetgelegenheden beoordeelt, waaronder voedselkwaliteit, sfeer, prijs-kwaliteitverhouding en sociale indicatoren zoals online aanwezigheid en mediabetrokkenheid.

De uitreiking van de TOP25 Restaurants Phuket Awards 2023 vond plaats in het InterContinental Resort & Spa Phuket op 11 september 2023. Tijdens het evenement werden trofeeën uitgereikt aan elk van de 25 beste restaurants, wat prestige aan de erkenning toevoegde, met Lertchai Wangtrakuldee, directeur van de Tourism Authority of Thailand (TAT) Phuket Office, die persoonlijk de prijzen uitreikt.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.