De luchthaven van Chiang Mai plant uitbreiding om de passagierscapaciteit te vergroten

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Chiang Mai Airport bereidt zich voor op de onthulling van zijn ontwikkelingsplan om de luchthavencapaciteit te vergroten en meer binnenlandse en internationale vluchten te ontvangen.

Chiang Mai Airport-directeur Vijit Kaewsaitiam verklaarde dat de luchthaven een nieuwe terminal zal bouwen als onderdeel van haar ontwikkelingsplan, waardoor de luchthavencapaciteit zal toenemen van 8 miljoen naar meer dan 16.5 miljoen bezoekers per jaar. Het aantal vluchten zal ook worden verdubbeld tot maximaal 30 vluchten per uur, terwijl de openingstijden zullen worden uitgebreid om meer internationale vluchten mogelijk te maken, vooral vanuit Europa.

Het terminalproject is in lijn met het strategische plan van de Airports of Thailand en het provinciale ontwikkelingsplan voor de provincie Chiang Mai. De eerste fase van de terminalbouw zal drie jaar in beslag nemen en de terminal zal naar verwachting in 2029 operationeel zijn.

Van luchthavenfunctionarissen wordt verwacht dat ze tijdens zijn bezoek aan de provincie Chiang Mai dit weekend de details van het ontwikkelingsplan zullen rapporteren aan premier Srettha Thavisin. De premier zal de provincie op 15 en 17 september bezoeken en daar de leidinggevenden van de luchthaven ontmoeten om de uitbreidingsplannen van de luchthaven te bespreken en de effecten die deze zullen hebben op nabijgelegen gemeenschappen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.