Verwachting van zware regenval voor 33 provincies, inclusief Bangkok

nationaal —

De Meteorologische Afdeling van Thailand heeft de komende 33 uur zware regenval voorspeld in 24 provincies, waarbij naar verwachting 70% van Bangkok getroffen zal worden.

Het departement zei op donderdag 14 september dat een hevige storm Myanmar, het noorden van Thailand en het noorden van Laos is overgestoken en met lage druk Noord-Vietnam en de Golf van Tang Keiy nadert. Een andere kleinere storm uit het zuidwesten heeft de Andaman Zee en de Golf van Thailand overweldigd.

Dit kan resulteren in zware regenval in sommige delen van het noorden, noordoosten, midden en oosten van Thailand.

Burgers die in de getroffen gebieden wonen, worden geadviseerd voorzichtig te zijn met plotselinge overstromingen, vooral langs rivieroevers en laaglandgebieden. Ook wordt geadviseerd om waakzaam te zijn tijdens het rijden tijdens onweer.

De bovenste Andamanse Zee en de bovenste Golf van Thailand zullen naar verwachting getuige zijn van golven van 1-2 meter hoog, terwijl sommige gebieden tijdens onweersbuien golven van 2 meter of meer ervaren. Varen tijdens onweer moet worden vermeden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.