Overheid gaat lokale invloedrijke figuren zwaar onder de loep nemen

PERSBERICHT:

De recente moord op een lokale snelwegpolitieagent tijdens een etentje in de provincie Nakhon Pathom heeft de lokale machtsstructuren in Thailand onder intense nationale aandacht geplaatst.

Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Anutin Charnvirakul heeft onlangs de kwestie van het harde optreden tegen criminele organisaties besproken. Hij waarschuwde ook tegen uitdrukkingen als ‘het onderwerpen van de maffia’ en bewoordingen die de reikwijdte van het harde optreden al te veel beperken tot alleen georganiseerde criminele elementen, waarbij hij benadrukte dat het niet alleen gaat om het in toom houden van individuen met lokale invloed die de wet overtreden en bewoners intimideren.

Minister Anutin erkent dat er veel overtreders zijn en zei dat er strikte strafmaatregelen en preventieve maatregelen zullen worden genomen om onwettige activiteiten te beteugelen.

Toen hem werd gevraagd naar de beleidsdebatten van de regering van deze week, prees Anutin de inspanningen van alle betrokken partijen en bevestigde hij dat de regering de taak heeft om opheldering te geven over kwesties die door de oppositie naar voren zijn gebracht.

Hij merkte op dat de oppositie eerder constructief dan obstructief was en benadrukte verder dat alle aanbevelingen momenteel in overweging worden genomen. Aankomende kwesties zijn onder meer de begrotingswet en een motie van wantrouwen, die de prestaties van de regering op de proef zullen stellen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.