DSI lanceert onderzoek naar de bedrijven van Kamnan Nok

PERSBERICHT:

Er is een onderzoek gestart naar de bedrijven van Praween Chanklai, oftewel “Kamnan Nok”, naar aanleiding van beschuldigingen van prijsafspraken voor wegenbouwprojecten en andere overtredingen.

Het Department of Special Investigation (DSI) zou e-bids onderzoeken voor twee bouwprojecten die elk meer dan 300 miljoen baht hebben gekost. Er werd ontdekt dat bij beide projecten meerdere geïnteresseerde partijen biedformulieren kochten, maar er werden voor elk project slechts drie biedingen ingediend, waarbij Praween's P. Phatanarungrod Construction Company beide won.

De autoriteiten vermoeden dat er sprake was van prijsafspraken en ander onwettig gedrag bij het bod en zullen vertegenwoordigers van andere biedende bedrijven ondervragen over waarom zij geen biedingen op deze projecten hebben uitgebracht.

Het onderzoek volgde op de recente arrestatie van Praween op beschuldiging van de moord op een politieagent en het verwonden van een andere tijdens een etentje in zijn huis in de provincie Nakhon Pathom op 6 september.

De verdachte ontkende dat hij zijn assistent opdracht had gegeven de politieagent te vermoorden nadat het slachtoffer een overdrachtsverzoek van Praween voor zijn familieleden had afgewezen. Het incident leidde tot publieke verontwaardiging over beschuldigingen van corruptie en een poging om het bewijsmateriaal van de dood van de officier uit te wissen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.