Het Thaise kabinet keurt visumvrijstelling goed voor Chinese en Kazachse toeristen, terwijl het tegelijkertijd bezuinigingen op de olie- en energieprijzen doorvoert

nationaal —

Het Thaise kabinet heeft vandaag, 13 september, officieel een visumvrijstelling voor Chinese toeristen en Kazachstanen goedgekeurd, evenals een verlaging van de elektriciteits- en olieprijzen, zoals aangekondigd door premier Srettha Thavisin.

Volgens Srettha wordt het visumvrijstellingsprogramma van kracht van 25 september tot 29 februari 2024.

Hij zei dat de opname van Kazachstaanse toeristen in het programma een reactie was op de toenemende belangstelling onder Kazachstanen die naar Thailand wilden reizen om te ontsnappen aan de strenge winteromstandigheden in Kazachstan. Ondanks voorstellen waren Indiase en Russische toeristen echter niet inbegrepen.

Het kabinet heeft ook prijsverlagingen op elektriciteit en olie voor Thaise mensen goedgekeurd, waarbij de stroomprijs is gedaald van 4.1 baht naar 4.45 baht per eenheid, en de dieselprijs naar minder dan 30 baht per liter. De stroomprijsverlaging zal van kracht worden tijdens een factureringsperiode in september, en de olieverlaging zal ingaan op 20 september.

Het kabinet heeft tevens de volgende plannen goedgekeurd:

  • Oprichting van een commissie om een ​​koninklijke ceremonie te organiseren ter ere van wijlen en grote koning Bhumibol Adulyadej.
  • Implementatie van een driejarig schuldenmoratorium voor boeren en kleine bedrijven.
  • Voorstel om het betalingsschema voor overheidsfunctionarissen te wijzigen van maandelijks naar tweewekelijks.
  • Oprichting van een studiecommissie voor een charterherziening en een referendum.
Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.