Premier en kabinet maken beleid bekend aan de Nationale Assemblee

PERSBERICHT:

Belangrijke beleidslijnen zijn gepresenteerd op de Nationale Vergadering onder leiding van premier en minister van Financiën Srettha Thavisin om de economische, sociale en politieke uitdagingen van Thailand aan te pakken.

De regering heeft zich ertoe verbonden de eenheid en harmonie in de Thaise samenleving te bevorderen en tegelijkertijd problemen aan te pakken zoals de stagnerende economie die zich nog steeds herstelt van de pandemie, de dalende export en de hoge schulden van huishoudens. Daarnaast wil de regering de kortetermijnuitgaven stimuleren door middel van een stipendiumbeleid van 10,000 baht, waarbij schuldenverlichting wordt aangeboden aan verschillende sectoren, de energiekosten worden verlaagd en er meer nadruk wordt gelegd op toerisme als een manier om inkomsten te genereren.

Voor de middellange en lange termijn wil de regering nieuwe handelsmogelijkheden openen, investeren in transportinfrastructuur en zich richten op duurzame en schone energieoplossingen. Het beleid legt ook de nadruk op decentralisatie, digitalisering en modernisering, inclusief hervormingen in het onderwijs en het leger.

Er zal speciale aandacht worden besteed aan het aanpakken van de uitdagingen die verband houden met de vergrijzing van de Thaise samenleving en de inkomensongelijkheid. Sociaal welzijn, milieubescherming en volksgezondheid zijn ook belangrijke aandachtsgebieden, met als doel gelijke kansen en een betere levenskwaliteit voor alle burgers te bieden.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.