De Thaise minister van Toerisme vraagt ​​het Thaise publiek om Chinese toeristen niet te stereotyperen

nationaal —

De Thaise minister van Toerisme en Sport, Sudawan Wangsuphakijkosol, waarschuwde tegen het maken van verregaande aannames over Chinese toeristen die Thailand bezoeken en beweren dat ze allemaal de intentie hebben om het land uit te buiten en deel te nemen aan illegale bedrijven en handelingen.

De verklaring van Sudawan werd afgelegd als reactie op de zorgen die waren geuit over de voorgestelde tijdelijke visumvrijstelling voor Chinese toeristen van drie maanden. Critici zeiden dat het gratis visumbeleid, aanvankelijk voorgesteld door premier Srettha Thavisin, zou leiden tot meer grensoverschrijdende misdaad waarbij Chinese staatsburgers betrokken zijn.

De zorgen concentreren zich vooral rond de angst dat het gratis visum zou kunnen resulteren in een toestroom van Chinezen naar Thailand, onder wie exploitanten van callcenterbendes, eigenaren van illegale bedrijven en andere soorten criminele entiteiten.

Het geplande beleid zou ook de congestie bij de immigratiebalies kunnen verergeren, en ertoe kunnen leiden dat sommige Thaise mensen hun baan verliezen aan bepaalde Chinese individuen die in het geheim proberen het beleid in hun eigen voordeel uit te buiten.

Minister Sudawan antwoordde echter dat het ministerie van Toerisme en Sport de wet rigoureus zal handhaven om alle soorten illegale bedrijven te elimineren, of deze nu worden gerund door Chinese staatsburgers of door anderen. Ze gaf echter geen duidelijk plan over hoe ze dit zouden doen.

Ze benadrukte verder het belang voor dit beleid van het verminderen van de visumplicht voor de Chinezen, omdat Chinese toeristen een groot deel van de toeristische inkomsten van het land uitmaken, met meer dan 2.23 miljoen aankomsten sinds begin dit jaar en 100 miljard Baht gegenereerd.

De minister waarschuwde ten slotte tegen de veronderstelling dat elke Chinese toerist hier is om oneerlijke concurrentie aan te gaan met Thaise bedrijven of om illegale activiteiten te ontplooien. Als er enig wangedrag wordt ontdekt, zal de wet rigoureus worden gehandhaafd, zei ze opnieuw, maar ze verduidelijkte opnieuw niet precies hoe.

“In gevallen waarin personen met kwade bedoelingen zich voordoen als toeristen, heeft de toeristenpolitie maatregelen getroffen om hen te bestrijden en te arresteren.” De minister concludeerde.

Het Thaise kabinet zal deze week een definitief besluit nemen over het Chinese visumvoorstel, dat vrijwel zeker zal worden goedgekeurd.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/