Thaise premier presenteert het nieuwe beleid van de regering aan het parlement

nationaal —

Premier Srettha Thavisin presenteerde het nieuwe beleid van de regering op 11 september aan het parlement en verdeelde het in een tweefasenplan om de economische en sociale uitdagingen van Thailand aan te pakken, geërfd van de vorige regering.

Op de korte termijn wil de regering de schuldenproblematiek van boeren verlichten, het door de pandemie getroffen MKB ondersteunen en de economische groei een impuls geven door middel van digitale portemonnees van 10,000 baht. Srettha zei dat de huidige economische situatie zorgwekkend is, met een hoge concentratie van het bbp in een paar sectoren, een dalende export en hoge niveaus van de schulden van huishoudens en de overheid.

Bovendien erkende premier Srettha diepe politieke verdeeldheid, samen met escalerende kwesties als corruptie, drugs, misdaad en armoede. Tot de onmiddellijke prioriteiten van de regering behoren constitutionele hervormingen met het oog op een grotere publieke participatie, het herstel van het vertrouwen in de rechtsstaat en het aanpakken van urgente sociale kwesties. Voor de middellange tot lange termijn is de regering van plan zich te concentreren op het uitbreiden van vrijhandelsovereenkomsten, het verbeteren van de Thaise paspoortprivileges, het bevorderen van groene en hightech industrieën, het investeren in infrastructuur en het stimuleren van de landbouw- en visserijinkomsten.

Daarnaast streeft de regering ernaar de toegang tot grondeigendom te verbeteren, onderwijshervormingen te initiëren, onderzoek en levenslang leren te bevorderen, de strijdkrachten te moderniseren, drugsmisbruik te bestrijden, de kwaliteit van het milieu te waarborgen en de gezondheidszorg- en welzijnssystemen te verbeteren.

De parlementsleden van de oppositie betwijfelen echter de haalbaarheid van veel van het beleid van de regering, met name het digitale portemonnee-initiatief, en beroepen zich daarbij op zorgen over de toereikendheid van de begroting.

Ze bekritiseerden ook het beleid omdat het “richtingloos” was, omdat de meeste ervan geen duidelijke tijdlijnen voor de implementatie ervan bevatten.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.