Premier roept op tot grondig onderzoek naar het neerschieten van een ervaren politieagent

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Premier Srettha Thavisin heeft zijn diepe spijt betuigd over de fatale schietpartij op een ervaren politieagent in de woning van een lokale invloedrijke figuur in Nakhon Pathom.

De premier bevestigde dat zijn regering de praktijk van het kopen of verkopen van officiële posities niet goedkeurt, als reactie op speculaties dat het incident mogelijk verband hield met conflicten over dergelijke benoemingen.

Het tragische incident vond plaats tijdens een maaltijd in het huis van het hoofd van het subdistrict Takong in het hoofddistrict van Nakhon Pathom. Onder de gasten bevonden zich verschillende lokale politieagenten.

Adjunct-commissaris van de Royal Thai Police, generaal Surachate Hakparn, onthulde dat er met de plaats delict was geknoeid, onder meer door het uitschakelen van CCTV-camera's, het verwijderen van bloedvlekken en het verwijderen van kogelhulzen. Hij merkte op dat ondanks de aanwezigheid van drie politieagenten op hoofdinspecteurniveau ter plaatse, bewijsmateriaal nog steeds mocht worden vernietigd.

De premier drong er bij de autoriteiten op aan de zaak grondig te onderzoeken, waarbij hij de impact benadrukte die oneerlijke toewijzing of aankoop van officiële posities zou kunnen hebben op het moreel van toegewijde ambtenaren.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.