Premier bevestigt standpunt tegen corruptie

PERSBERICHT:

De premier heeft zijn anticorruptiestandpunt kenbaar gemaakt en gezegd dat hij zich zal houden aan goed bestuur en technologie zal gebruiken om de transparantie te bevorderen en te voorkomen dat overheidsfunctionarissen steekpenningen innen.

Premier Srettha Thavisin nam deel aan een evenement georganiseerd door de Anti-Corruption Organization of Thailand (ACT) om het bewustzijn over anti-corruptie onder het publiek te vergroten. De premier werd vergezeld door ACT-voorzitter Vichien Phongsathorn tijdens het evenement op het Krungthep Aphiwat Centraal Station in Bangkok.

Tijdens zijn toespraak ter gelegenheid legde de premier uit dat corruptie rechtstreeks schade toebrengt aan de staatssector en schadelijk is voor het vertrouwen van investeerders. Hij merkte op dat corruptie een belangrijk probleem is dat de Thaise economie en de groei van het bbp in de weg staat. Volgens de premier hecht de regering belang aan de bestrijding van corruptie en heeft ze beleid om goed bestuur te handhaven en technologie te gebruiken om de transparantie en traceerbaarheid in verschillende processen te helpen verbeteren. Het had ook tot doel een digitale overheid te worden.

Srettha zei dat het publiek moet deelnemen door zijn mening te geven over de toekomstige richting van de natie. Tegelijkertijd zullen de wetten worden aangepast om de administratieve rompslomp en bepaalde omstandigheden te verminderen, zodat de publieke sector van een ‘hinderstaat’ in een ‘ondersteunende staat’ kan worden veranderd. Er zullen ook inspanningen worden geleverd om te voorkomen dat overheidsfunctionarissen misbruik maken van hun bevoegdheid om steekpenningen te eisen.

De premier zei dat zijn regering belang zal hechten aan wetshandhaving en strikte, duidelijke bestraffing van overtreders. Voor veel posities binnen de publieke sector is het nu van de positiehouder vereist dat hij zijn bezittingen openbaar maakt. Er zullen mogelijkheden worden geboden voor laatstgenoemden om de bezittingen van openbare ambtsdragers te inspecteren.

Volgens de premier zal eerlijke en robuuste rechtshandhaving het mogelijk maken het corruptieprobleem te verzachten. Hij voegde eraan toe dat minder corruptie, meer transparantie en grotere eerlijkheid een positieve invloed zullen hebben op de nationale economie.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.