Cannabisbeleid van de overheid moet zich concentreren op gezondheid en economie

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Het cannabisbeleid van de regering is gericht op het bevorderen van de gezondheid en de economische ontwikkeling, zoals verduidelijkt door de minister van Binnenlandse Zaken, in plaats van op ongereguleerd recreatief gebruik. De nieuwe minister van Binnenlandse Zaken zei dat hij bereid was zijn decentralisatiebeleid, dat op scepsis van critici stuitte, in detail uit te leggen.

Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Anutin Charnvirakul ging dieper in op het beleid van de regering met betrekking tot cannabis als middel om de gezondheid en economische groei te bevorderen, en benadrukte dat het niet bedoeld is om ongereguleerd recreatief gebruik aan te moedigen.

Anutin, leider van de Bhumjaithai-partij die in de vorige regering minister van Volksgezondheid was, zei dat zijn partij tijdens de vorige parlementaire zitting een wetsvoorstel over cannabisregulering had ingediend, dat werd afgewezen.

Hij zei dat de Bhumjaithai-partij het wetsvoorstel opnieuw zal indienen bij het huidige parlement om cannabis te promoten vanwege de medische, gezondheids- en economische voordelen ervan.

Minister Anutin zei dat het discours rond de legalisering van cannabis vertroebeld is door debatten over ongereguleerd gebruik. Hij heeft daarom alle partijen gevraagd te stoppen met het verspreiden van deze misvatting.

Het beleid van de regering onder het ministerie van Binnenlandse Zaken is de herintroductie van het CEO-gouverneur-concept voor het provinciaal bestuur. De minister van Binnenlandse Zaken zei dat dit werkconcept, waarbij provinciale gouverneurs als CEO van elke provincie worden gepositioneerd, de wendbaarheid van lokale besturen en openbare diensten zou verbeteren.

Dit beleid heeft echter kritiek gekregen van de Move Forward Party, die het beleid beschouwt als een stap in de richting van centralisatie in plaats van decentralisatie. De minister van Binnenlandse Zaken zei dat hij bereid was het beleid nader toe te lichten om eventuele misverstanden uit de weg te ruimen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.