Begrafenis gehouden voor vermoorde Thaise snelwegpolitieagent

Nakhon Pathom —

Familie, familieleden en collega's van de Thaise politie kwamen gisteren bijeen in Wat Phra Si Mahathat in het Bang Khen-district van Bangkok om een ​​begrafenis te houden voor de overleden snelwegpolitieagent Pol. Majoor Sivakorn Saibua, die werd doodgeschoten door een schutter nadat hij had geweigerd gehoor te geven aan een ongeoorloofd verzoek tot loopbaanpromotie van een dorpsambtenaar.

Eerst ons vorige verhaal:

De commandant van een vermoorde snelwegpolitieagent, Pol. Majoor Sivakorn Saibua heeft naar verluidt zichzelf doodgeschoten in een privéwoning in de provincie Pathum Thani, nadat hij ervan werd beschuldigd de inmiddels overleden Pol Maj Sivakorn te hebben gebeld om het etentje van de verdachte bij te wonen.

Nu voor onze update:

De boeddhistische begrafenis werd gehouden voor Pol. Majoor Sivakorn, vanaf 10 uur op 11 september in Wat Phra Si Mahathat.

De politieagent werd naar verluidt vermoord door de rechterhand van een invloedrijke sub-districtshoofd in de provincie Nakhon Pathom, de heer Praveen Chanklai, nadat hij weigerde Praveen's familielid snel naar een hogere positie in zijn divisie te volgen in plaats van de juiste promotieprocedures te volgen.

Het voorzitterschap van de begrafenis was Pol. Generaal Torsak Sukwimon, plaatsvervangend politiechef van de Koninklijke Thaise Politie.

Pol. Generaal-majoor Jaroonkiat Pankaew, de waarnemend commandant van de snelwegpolitiedivisie, vertelde verslaggevers dat Pol. De dood van majoor Sivakorn werd diep gevoeld door de politie. Elke officier rouwt om zijn verlies en werkt onvermoeibaar om ervoor te zorgen dat gerechtigheid wordt gediend.

Hij zorgde ervoor dat agenten aanwezig waren op de plaats delict waar Pol. Majoor Sivakorn werd dodelijk neergeschoten en zou met de gevolgen te maken krijgen, en Pol. Generaal Surachet Hakparn, plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, werkt aan het onderzoek.

Pol. Generaal-majoor Jaroonkiat uitte ook de zorgen over een Facebook-pagina die verklaarde in te breken in een gevangenis en Praveen, alias Kamnan Nok, te bevrijden, en zei dat relevante agenten de pagina onderzoeken. Niettemin uitte hij zijn scepsis over de geloofwaardigheid ervan, en suggereerde dat het mogelijk uitsluitend voor aandachtzoekende doeleinden was gemaakt.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/