Thailand staat op de 29e plaats op de lijst van beste landen

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De Koninklijke Thaise Ambassade in de Verenigde Staten heeft onlangs benadrukt dat Thailand op de 29e plaats staat van de 87 beste landen ter wereld, volgens een lijst die dit jaar is samengesteld door het US News & World Report.

De lijst is gebaseerd op de mondiale prestaties van elk land op 73 kenmerken, waaronder avontuur in het dagelijks leven, behendigheid, culturele invloed, ondernemerschap, erfgoed en levenskwaliteit.

Het rapport merkte op: “Een substantiële landbouwsector en een concurrerende productie-industrie hebben Thailand sterk gehouden en laten groeien, met lage armoede- en werkloosheidscijfers. Het is 's werelds grootste rijstexporteur en toonaangevend op het gebied van textiel, blik en elektronica. Het westerse onderwijs en de westerse technologie zijn opgenomen in een vrome boeddhistische samenleving.”

Er werd ook gemeld dat Thailand een van de meest bezochte landen ter wereld is, hoewel het toerisme slechts 7% van het bruto binnenlands product (bbp) voor zijn rekening neemt.

Van de ASEAN-landen stond alleen Singapore op de 16e plaats hoger dan Thailand, gevolgd door Maleisië op de 38e, Indonesië op de 41e, de Filippijnen op de 43e, Vietnam op de 44e, Cambodja op de 64e en Myanmar op de 80e.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.