Eén persoon dood, één vermist, twee overleven na bootgevechten met golven in de Phuket-zee

Phuket -

Eén persoon werd dood aangetroffen, één wordt nog steeds vermist, en twee mensen overleefden nadat een boot te kampen had met sterke golven in de zee bij Rawai, Meuang Phuket.

Het Royal Thai Navy Third Area Command vertelde de Phuket Express dat zij op de hoogte waren gesteld dat een lokale boot op zondagmiddag (10 september) was gekapseisd nabij 'Aew Island'.th).

De twee overlevenden zijn de heer Rojjanasak Sueathom, 45, en de heer Rbeebeen Tummalee, 46. De heer Witthaya Malila, 52, werd dood aangetroffen en de heer Wisit Songkhun, 44, wordt nog steeds vermist.

De heer Rojjanasak vertelde aan The Phuket Express: “We gingen om 10 uur in de ochtend de zee in op een vijf meter lange boot van glasvezel met lange staart om te vissen. De heer Wisit was de kapitein van de boot. We waren ongeveer 00 meter verwijderd van Aew Island toen we stopten om te vissen.”

“Om twaalf uur 's middags begonnen golven van ongeveer drie meter hoog voortdurend tegen de boot te slaan. Er lekte water in de voorkant van de boot. We probeerden het water uit de boot te verwijderen, maar dat mislukte en de boot begon te zinken. Meneer Rbeebeen, die een sterke zwemmer is, zwom met een hengel terug naar Aew Island. Het duurde ongeveer tien minuten om hulp te krijgen. Rojjanasak vervolgde.

“Op dat moment dreven we alle drie nog in de zee. De heer Wisit zei dat hij te zwak was om te overleven voordat hij onder water zonk. Daarna gebruikte meneer Rbeebeen de hengel en de vislijn om me terug naar het land te trekken.’

'Ondertussen hield ik de hand van meneer Witthaya vast. Hij hield een doos van schuim vast die in de zee dreef. Ik probeerde hem in veiligheid te brengen, maar een grote golf raakte ons en mijn hand brak van hem los. Meneer Rbeebeen en ik probeerden hem te zoeken, maar dat mislukte voordat we naar het land zwommen en reddingswerkers riepen.

De heer Witthaya werd dood aangetroffen toen reddingsteams arriveerden en de heer Wisit was op het moment van schrijven nog steeds vermist. Het is onduidelijk of de mannen reddingsvesten droegen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.